Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Motiváció. Mégis hogyan? Honnan?

2012. december 2. | Edzés, Motiváció | hozzászólás

Az első blogbejegyzésem a motivációról fog szólni. Számomra a motiváció megléte a legnagyobb kihívás az életben. Olykor megvan, néha nincs, és ha esetleg épp rendelkezünk is vele, nehéz megtartani.
motivációA motiváltságot persze tanítani sem egyszerű. Meggyőzni magunkat arról, miért jó nekünk az, ha valamit csinálunk, ha valamibe belekezdünk, változtatunk az életünkön, viszonylag könnyen sikerül, hiszen mérlegelés után könnyedén beláthatjuk a tervezett változtatás pozitív hatásait. Azonban az, hogy az elhatározást konkrét lépések követik-e, már más kérdés. Lehet, hogy veled is előfordult már, hogy kitaláltad, hogy megváltozol, edzeni fogsz, kevesebbet eszel, tudatosabb leszel, lefogysz. Átgondoltad, elhatároztad, motiváltnak érezted magad, és mégsem tettél végül semmit. Vagy csak nagyon keveset, ami viszont nem vezetett eredményre. Na ilyenkor hogyan és hová tovább?

Amikor elszakad a cérna...

Amikor elszakad a cérna...

Szeretném, ha tudnád, nem vagy egyedül. Mindannyian küszködünk ilyen problémákkal, ki így, ki úgy. Az én célom, hogy tudatosítsam benned, nem vagy semmivel sem rosszabb másoknál, még akkor sem, ha eddig nem sikerült elérni céljaidat. Szeretném megmutatni nektek, hogy mindig van kiút, mindig lehet változtatni. Akkor is, ha már túlsúlyos vagy, és már elmúltál 40 éves. Mindegy, ki vagy, vagy hol vagy most az életedben, ha akarod, és elhatározod, kitűzöd a céljaidat, és megtalálod a megfelelő eszközöket és segítséget, mindent el tudsz érni. És azzal, hogy ezt a blogot olvasod, az első lépést már meg is tetted.

Együtt könnyebb!

Együtt könnyebb!

Itt támogatni foglak, támogatni fogjuk egymást. Megpróbálok személyes tapasztalataim elmesélésével segíteni neked, tippeket, tanácsokat adni. És most szeretnék bemutatni nektek egy 45 éves nőt, aki noha karrierjét tekintve sikeres, az életmódjával közel sem elégedett. Túlsúllyal küzd, és elveszítette motivációját. Olvassátok el, mit írt nekem, szerintem érdekes és tanulságos, és talán sokaknak ismerős lehet a helyzete. Mit gondoltok? (Katt a “Tovább” gombra!)“A mai vasárnap ugyanúgy telt, ahogy az elmúlt években mindig: elkészült a húsleves, rántott hús, krumpli és jóllakottan a kényelmes ülőgarnitúráról nézem, ahogy a futógép vágyakozik arra, hogy valaki kapcsolja már be…

Vasárnap délután... Ismerős?

Vasárnap délután... Ismerős?

Pár éve mindent félretettem, hogy mozoghassak. Ma 100 féle kifogást tudok mondani, miért nem mozgok. Miért?

Egész életemben fontos szerepet töltött be a mozgás. Apám testnevelő tanár volt, és gondoskodott róla, hogy így legyen.
Aztán jöttek a gyerekek, amire nem foghatok semmit, mert a harmadik szülés után sem voltam 60 kg-nál több. A szoptatás mindig kifogott rajtam, akkor felfelé kúsztak a kilók, de betegesen jártam futni, majd a fitneszbe, ahol mindent megtettem, hogy tartsam a súlyom. Így ment ez addig, míg le nem robbantam a gerincemmel. Ennek már 10 éve. Először nyaki gerincsérv, majd az alsó szakaszon egy tiszteletreméltó újabb…
Kés alá kerültem és a poklok legmélyére kerültem, de nem csak testileg. A betegség tudat győzött.
A depresszió ellen a legjobb módszer: isteni finomakat enni! Gondoltam. A főzés egyébként is fontos szerepet tölt be az életemben: mindennap főzök, a család itthonról viszi az ebédjét. Akkor is főztem, amikor semmi időm nem volt, maximum hajnalban keltem.
A folyamatos fájdalommal együtt élni nem egyszerű dolog, ezért túlélő stratégiákat dolgoztam ki. Nem hagyom el magam, még többet dolgozok, stb. Sikerült talpra állnom, korlátok mellett, de felépültem. A kilóim is szépen épültek felfelé: elvégre nem a gyomrom volt rossz, hanem a gerincem.

Túlsúlyos lettem!Jelenleg túlsúlyos vagyok: 167 cm és 90 kg. A szörnyű az, hogy nem minden nap látom magamat kövérnek! Persze azért megvannak a magam kis trükkjei: próbafülkében nem nézem meg magam, fotón sem. Ha nem nézek tükörbe és csak úgy magamra gondolok, nem látom kövérnek magam!
Sokszor fogyóztam, mindig le is fogytam. Én le tudok fogyni!!! Nem ezzel van probléma, hanem mint mindenki, amikor elérem a hőn áhított célt, eleresztem fülem-farkam és minden úgy megy tovább, mint előtte. Imádok jojózni…

Elegem van!

Elegem van!

Az idén januárban, miután beláttam, hogy nem tudok kaja nélkül, mindenféle divatos diétás baromságokon hosszútávon élni, a mozgásra kezdtem fókuszálni. Vettünk otthonra egy futógépet és erre szerelt a férjem egy tartót, amire rá tudom tenni a laptomomat és elkezdtem a mozgást. Először csak sétáltam, majd szép lassan eljutottam oda, hogy a kedvenc sorozataimat már a futópadon nézem és közben kocogok. A dolog működik!!

Végre mozgásban!Már csak azt kell elérjem, hogy a napi strapa után ne a kanapé győzzön, hanem a futógép! Akarom!!! Szerintetek mi kell ehhez? Sikerülhet?”

(Judit, 45)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim