Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Így kell duci tinilányból bombanővé változni!

2012. december 4. | Edzés, Érdekes történetek, Interjúk, Motiváció, Táplálkozás | hozzászólás

Ma egy 20 éves budapesti lány, Laura elképesztő sikertörténetét szeretném bemutatni nektek, aki pár év alatt hihetetlen változásokon ment keresztül. Ahogy azt Ő maga is el fogja mesélni, tinédzserként egy magával elégedetlen, szorongó, duci lány volt, étkezési zavarokkal küzdött, nem érezte jól magát a bőrében.

Laura régen és most. Elképesztő!

Laura régen és most. Elképesztő!

De azt becsülöm benne (és ez az, amit nagyon tudok értékelni az emberekben), hogy nem csak panaszkodott, nem csak elégedetlenkedett, nem csak másokra féltékenykedett, hanem hozott egy döntést. Eldöntötte, hogy nem akar kövér maradni, ő is olyan akar lenni, mint azok a lányok, akiket mindenki irigyel. Eldöntötte, hogy leadja a felesleges kilóit, elkezd mozogni, és fitt, csinos és egészséges lett. Az eredmény magáért beszél. Megtette! Nem nyavalygott, kitűzött maga elé egy célt, és nem a kifogásokat kereste, hanem megdolgozott azért, hogy az lehessen, aki mindig is szeretett volna lenni.

Laura 2012 nyarán. Hm, nem semmi! ;)

Laura tulajdonképpen az én életfilozófiám díszpéldánya, és nagyon büszke vagyok rá! Noha rengeteg hibát elkövetett az átváltozás folyamata során (erről majd ő beszél), mégis azt hiszem, mindenki példát vehet róla és tanulhat tőle. Ő bebizonyította, hogy visszaút mindig van, csak akarni kell, és keményen dolgozni kell érte! Senki nem mondja, hogy könnyű. Rohadt nehéz. Minél nagyobb a problémád, annál nehezebb megbirkózni vele. De nincs lehetetlen! Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! (Ezt pár hete hallottam először, és annak ellenére, hogy klisé, még tetszik és igaz.) Olvassátok el, amit Laura magáról, az életéről, a döntéseiről és változásairól mesél, és utána újult erővel, motiváltan irány edzeni! ;) (Katt a “Tovább” gombra!)

“Úgy gondolom, bevezetésnek tudni kell rólam, hogy kb. 12-13 éves koromig elég nagy túlsúllyal küzdöttem.  Éreztem, hogy változásra van szükségem, de elképzelésem se volt, hogy hogyan kezdjek neki. Nem mertem elmondani senkinek, hogy szeretnék lefogyni, mert azt hittem majd kinevetnek, azt hittem majd jönnek a kérdések (miért?, mikor?, hogyan?), majd jönnek a cikizések, ezért én nem a mozgást választottam, hogy lefogyjak, hanem azt hogy nem ettem. Nem olyan rég jöttem rá arra, hogy ez életem egyik nagy hibája volt.

Depresszió

Sikeres volt, nem mondom, hogy nem. Valóban megszabadultam jó pár fölös kilótól, de egészségtelenebb lettem, mint valaha. fájdalmak, rosszullétek, emésztési problémák, folyamatos hányinger, rossz közérzet, és ami a legrosszabb, ugyanúgy nem éreztem magam jól a bőrömben, mint előtte! Pedig csak annyi kellett volna tennem, hogy elkezdek mozogni, odafigyelek arra, hogy mit eszem és jó pár magányos, ideges, szomorú évet vidám, boldog egészséges évekre tudtam volna elcserélni.

Idővel 17 éves koromra, nagy szerencsémre rájöttem arra, hogy nem késő változtatni! Megértem arra, hogy megértsem, hogy csak én tudom elérni a céljaim, más helyettem nem tudja. Ezért komoly változásra szántam rá magam: mozogni kezdtem. Ebben az időszakomban azt nem tudtam, hogy az étkezésemen is változtatni kellene, így csak mozogtam, aerobikoztam.

Aerobik

Először nem sokat, mert nem bírtam, folyamatosan elfáradtam, nem kaptam levegőt, semmi sem úgy ment, ahogy én azt elterveztem. Sajnos én is az típus vagyok, mint elég sok nő, hogy nem tudom elviselni azt, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt akarom, és bedühödök.  Ez meg is történt. Rájöttem, két lehetőségem van: az egyik az, hogy abbahagyom, és nem csinálom tovább, úgyse megy. A másik viszont az, hogy nem viselem el a tudatot, hogy nem megy. Először az életemben végre nem a könnyebb utat választottam, nem törődtem bele abba, hogy nem megy, igenis mennie kellett!

Nem adtam fel mozgást, és rá kellett döbbennem arra, hogy az étkezésemre is oda kell figyelnem, ha 100%-ot szeretnék. Rendszeresen kell gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani, még ha nem is sokat, de napi szinten. A legnagyobb titok szerintem akkor is abban rejlett, hogy semmiről nem mondtam le drasztikusan, amit szeretek, csak mértékkel eszem meg azokat a dolgokat, amik igen, egy diétában elég nagy bűnnek számítanak. Ha jobban belegondolok 3 éve diétázok, ami már nem is csak egy diéta, hanem egy életforma, amitől egészséges és boldog leszek, illetve vagyok.

Szerintem megérte! Gratulálok, Laura!

Soha nem voltam még ennyire kiegyensúlyozott, energikus és boldog. Ma már minden nap aerobikozom, és elég gyakran járok futni, odafigyelek arra, hogy mit eszem. Nem gondoltam volna soha, hogy egyszer pont én leszek az, aki azt mondja magáról, hogy el sem tudom képzelni úgy az életem, hogy a mozgás – főként az aerobik – nem játszik benne szerepet. A részemmé vált, megtanított arra, hogy soha nem szabad feladni, soha nem szabad elkeseredni, ha nem megy, akkor is mindig talpon kell maradni!”

(Laura, 20)

 Laura

 

 


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim