Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

TGIF

2012. december 7. | Hitek / tévhitek | hozzászólás

Péntek van. Fáradt vagyok. Elképesztően fáradt vagyok. Egész héten dolgoztam, munka után pedig aerobikot tartottam. Persze nem minden nap, na de akkor is. :) Meg ugyebár most beindítottam ezt a blogot, amit nagyon szeretek, szeretek vele foglalkozni, cikkeket írni, de azért ez is időigényes és nagy energiabefektetéssel jár. Azt hiszem nem is kell tovább magyarázni, kicsit sok volt ez a hét.

Fáradt...

Ennek kapcsán jutott eszembe az, hogy sokan szoktátok kérdezni, hányszor kell edzeni egy héten és jó-e az, ha minden nap mozog valaki. Nos, nyilván nagyon jó, ha valaki rendszeresen mozog, háromszor – négyszer aerob-jellegű mozgást végez (sétálás, aerobikozás, futás, úszás, biciklizés, stb.), de felhívnám a figyelmet a mértékletességre. Én nem tartom egészségesnek, ha valaki minden nap edz. Néha pihenni is kell.

Pihi. :)

Nem lehet minden nap munka mellett lejárni az edzőterembe súlyzós edzésen részt venni vagy erősítő aerobik órára menni, mert az izomzatnak szüksége van regenerálódásra. Ha nem hagyod egy kicsit pihenni a szervezetedet két edzés között, hamar ki fogsz égni és nem is fogsz olyan tempóban fejlődni, ahogyan lehetne. Persze az már más tészta, ha valaki ésszel, jól kigondoltan tervezi meg az edzéseit, és például háromszor egy héten erősít és kétszer mellette úszik vagy sétál. Mivel más jellegű mozgásformákról van szó, és jól kiegészítik egymást, így ebben a felállásban nem tartom soknak a heti öt edzést.

Edzés

Regeneráció alatt persze nem csak azt értem, hogy nem edzel, hanem figyelni kell arra is, hogy eleget aludj (ez nyilván mindig fontos, de egy kiadós edzés után fokozottan fontosnak tartom a megfelelő mennyiségű alvást, ez nálam napi 8 óránál kezdődik) és minőségi ételeket fogyassz.

(Katt a “Tovább” gombra!)Én személy szerint mikor elfáradok (mint például most), mert sokat dolgoztam, mozogtam és megerőltettem az izomzatomat, igyekszem fehérjedúsan táplálkozni és sok gyümölcsöt, zöldséget enni, és rengeteg vizet inni, hogy a szervezetem minél hamarabb új erőre kapjon. Most is ezt fogom tenni és holnap jó sokáig fogok aludni. :)

Szundi :)

Azt vettem észre, hogy sokan (főleg nők), akik szeretnének fittek maradni és karban tartani magukat, félnek pihenni. Minden nap edzeni akarnak. Azt hiszik, hogy ha nem mennek le a terembe, vagy nem mennek el futni minden nap, akkor eltunyulnak és már másnap 100 kilós bálnákká változnak. Ez baromság! Nyugodtan lehet pihenni, sőt, kell pihenni! Ha nem regenerálódsz, rossz lesz a közérzeted, és stagnálni fog a fejlődésed is. Ne félj tőle! Igenis iktass be a heti rutinodba pihenőnapokat is, amikor nem edzel, hanem relaxálsz, és jókat eszel – iszol. Ennyi neked is jár! :)

Evés

Ti hányszor szoktatok egy héten mozogni? És mi a helyzet a regenerálódással? Hogyan szoktatok relaxálni? Várom a beszámolókat! :) Erről a témáról majd még lesz szó, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem. :) Ami engem illet, a mai nap mottója: pihenésre fel! :)

Itt egy kis zene hozzá. ;)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim