Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Világvége. Egy szép új világ kezdete. :)

2012. december 21. | Életmód, Motiváció | hozzászólás

Világvége

Ma valami miatt amolyan “világvége-hangulat” van, nem? ;) De bánom is, legyen! Legalább nem unatkozunk, van miről beszélni. :)  Általában január 1-jén szoktunk fogadalmakat tenni, de ha már ilyen különleges nap ez a mai, azt javaslom, találjunk ki valamit, hogy valóban emlékezetes is maradhasson ez a nap. (Nem akarom elkiabálni, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy mégsem lesz vége ma a világnak. De sosem tudni, majd holnap meglátjuk.)

Fogadjuk meg, hogy holnaptól (már ha beszélhetünk egyáltalán holnapról ;) ) megpróbálunk egészségesebben élni és többet mozogni. Minek várjunk ezzel az elhatározással januárig? Tudom, hogy mindjárt itt a karácsony és beköszönt a töménytelen mennyiségű bejgli és mézeskalács időszaka, de éppen ezért még most, 21-én gondoljuk át, mit tehetnénk annak érdekében, hogy kicsit mérsékeljük az ünnepi időszakban okozott “károkat”.

Mézeskalács

(Katt a “Tovább” gombra!)

Oké, tudom, karácsony, jön a család, főzünk, sütünk, elvagyunk, meg minden, de ki mondta, hogy nem lehet egy kicsit mozogni is a sok nassolás mellett? Vezessétek be, hogy a 6 fogásos karácsonyi ebéd után fogjátok a sátorfátokat és menjetek ki egy kicsit sétálni a szabadba, vigyétek el a kutyát futni vagy a gyereket a játszótérre. Annyira nincs hideg még, hogy ezt ne lehetne megtenni. :) Ha már ennyit minden nap megtesztek az ünnepek alatt is, rengeteget tettetek az egészségetekért és a jobb közérzetetekért.

Séta

Vagy egy másik apró tipp: délután a nagy családi beszélgetések alatt nem kötelező ám a mézeskalácsot falni! Tegyetek ki az asztalra almát, mandarint, magvakat és eszegessétek ezeket a cukros sütik helyett! Sőt, ha héjas magokat esztek, amit meg kell pucolni, mielőtt megennétek, még jobb, mert kevesebbet fogtok enni belőlük, ugyanis macerás az elfogyasztása. :) Meg én úgy gondolom, hogy sokszor nem is azért falatozgatunk, mert éhesek vagyunk, hanem mert a beszélgetés mellett jól esik valamivel piszmogni, ez amolyan pótcselekvés-szerű dolog. De ugyanezt meg lehet tenni mandarinnal vagy pisztáciával is, és így még sütni sem kell. :) (Na most kibukott, hogy igaziból a lustaság beszél belőlem.) :)

Gyümi

Szerintem mindenkinek vannak ezekhez az apróságokhoz hasonló trükkjei, kérdés, hogy akarsz-e változtatni a szokásaidon. Ez egy döntés, amit ha meghozol, aprajával képes vagy változtatni az egész életeden, sőt, a környezetedben élőkén is. Mert ha te például egy anyuka vagy, és a gyerekeid azt látják, hogy karácsonykor is elmentek sétálni és a bejgli mellett ott a gyümölcs is, valószínűleg ők is tudatosabbak lesznek felnőttként és így sokkal egészségesebbek.

Én azt mondom, már most hozd meg ezt a döntést és törekedj arra, hogy minél jobban és minőségibben éld az életed! Vagy ha már ezen az úton vagy, ne hagyd, hogy a karácsonyi csoportos punnyadás és családi nagyzabálás hatással legyen rád, valamit ilyenkor is tegyél magadért!

Én is igyekszem majd erre törekedni és azt már most megfogadom, hogy az ünnepek alatt is fogok edzeni, legalább annyival több bejglit ehetek. ;)

Kapin Bogi


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim