Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Újévi fogadalmaim

2013. január 2. | Edzés, Motiváció | hozzászólás

Így, hogy ilyen hirtelen belecsöppentünk 2013-ba, azt sem tudom, mihez kezdjek. Nem vagyok a nagy fogadalmak híve, de azért szerettem volna egy újévi fogadalmat tenni, erre viszont nem volt időm, mással voltam elfoglalva, nem volt időm átgondolni, mit szeretnék egyáltalán változtatni magamon, az életemen. Az biztos, hogy szeretném folytatni idén is a súlyzós edzéseket, sőt, jó lenne kicsit komolyabban venni, és egy szigorúbb rendszerbe foglalni őket. Most is edzek, de néha olyan “össze-visszának” érzem, ezen megpróbálok változtatni.

Polar óraMivel karácsonyra a szüleimtől kaptam egy Polar pulzusmérő órát, sokkal tudatosabban tudom majd mind a saját edzéseimet megtervezni, mind az általam tartott edzéseket megtartani. Szóval azt hiszem ez lesz a második újévi fogadalmam: Polar órával fogok kardiózni és igyekszem növelni az állóképességemet. Most is egész jó állóképességem van, de mindig van hová fejlődni, úgyhogy ennek jegyében folyamatos pulzuskontrollal állok neki idén a biciklizésnek, (intenzív!) sétának és az ellipszis tréneren való edzésnek, lehetőleg hetente kétszer-háromszor (attól függően, hány aerobik edzést tartok és hány súlyzós edzésem van).

Tegnap, január 1-jén, sikerült délután 2-kor felkelni (elég későn értem haza a szilveszteri buliból), és emiatt egész nap teljesen kómás voltam, képzelhetitek… De olyan 8 körül már kezdett eluralkodni rajtam a lelkiismeret-furdalás, mert egész nap nagyjából semmi produktívat nem sikerült csinálni, ezért nagy nehezen (igen, bevallom, nem túl nagy kedvvel), de lementem az edzőterembe egy kicsit mozogni. És gondolom nem lesz meglepő (főleg ezen a blogon olvasva), de baromira jól esett az edzés, teljesen felfrissültem tőle, és miután hazamentem, sokkal energikusabbnak éreztem magam! Na jó, igazság szerint még így sem csináltam semmi értelmeset, de legalább már nem úgy éreztem magam, mint akit fejbe vágtak egy péklapáttal…

Háttámlás szobakerékpár

Egyébként tegnap háttámlás szobabiciklin edzettem, amit sosem szoktam, de gondoltam most ez jó lesz nekem, mert biztos nem kell majd túlságosan megerőltetnem magam, hiszen csak ülök és közben tekerek. Hát ez nem így történt,  meglehetősen kifárasztott a biciklizés, nagyon intenzív edzés volt, teljesen leizzadtam… Ajánlom mindenkinek ezt a fajta mozgást, különösen azoknak, akiknek ízületi problémáik vannak és azoknak is, akik alapvetően szeretnek biciklizni, de nem szeretik, amikor az a kényelmetlen nyereg a biciklin nyomja a popójukat… (Én ilyen vagyok.) :) És azért is jó a háttámlás bicikli, mert közben nem feltétlenül kell kapaszkodnod, így edzés közben tudsz akár olvasni vagy bármi mást csinálni. Én kardiózás közben sorozatokat szeretek nézni, mert egyrészt amúgy is nézném őket, másrészt elvonja a figyelmemet arról, hogy éppen edzem (ami valljuk be, sokszor nagyon unalmas tud lenni, főleg a kardió edzés, amikor egy órán keresztül mást se csinálok, csak a futópadon megyek, mint a mérgezett egér, és közben semmi nem történik).

Remélem nem vagyok egyedül azzal, hogy 2013-ban még tudatosabban szeretnél élni és edzeni, jó lenne, ha  ezt olvasva ti is eldöntenétek, hogy többet fogtok mozogni (ha ezt eddig nem tettétek volna meg), és egy év múlva ilyenkor együtt vizsgálgathatnánk, mit sikerült elérni. Egy év nagyon hosszú idő, ami persze nagyon gyorsan el fog repülni, viszont egy év alatt nagyon sok mindent el lehet érni, nagyon nagy változásokat lehet produkálni. Én azt mondom, ne a kifogásokat keresd, tűzd ki magad elé a célodat és tegyél azért, hogy elérd, amit szeretnél. Én is ezt teszem és közben próbálok nektek segíteni is. Remélem mindannyiunknak sikerül! Hajrá! :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim