Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Cselezzük ki a betegséget! :)

2013. január 23. | Életmód | hozzászólás

BB (Bogi Beteg) :)Nekem nem sikerült. :D Nagyon ritkán vagyok beteg, de szombaton Belgrádból hazatérve leterített a lábamról… (Nem tudom pontosan, mi, de mi itthon csak Belgrád-kórnak hívtuk, stílusosan.) Fejfájás, láz, torokfájás, rossz közérzet, minden, ami kell. Eléggé ramatyul voltam pár napig, és mint a képen láthatjátok, még most sem vagyok csúcsformámban, éppen ezért jutott eszembe, hogy írok nektek arról, milyen “praktikákat” szoktam bevetni az ilyen jellegű betegségek leküzdésére. Nézzük! :)

Első számú fegyverem a rengeteg folyadék. Nem tea! Mindenkinek az a fixa ideája, hogy “ha beteg vagy, vedelni kell a teát, majd az meggyógyít”. A tea nem orvosság, a folyadék viszont valóban segít, így persze a tea is, de nem kell azt gondolni, hogy “csak” a tea jó. Jó a víz vagy a limonádé is, a lényeg, hogy “mossuk” a szervezetünket valamivel. Én személy szerint teát csak akkor iszom, ha kifejezetten valami forrót szeretnék inni, mert mondjuk a torkomnak az esne jól, ilyenkor mézzel és néha frissen facsart citromlével ízesítem. Mivel ízesítés nélkül nem szeretem a teát (most kövezzetek meg) és csak azért, mert beteg vagyok, nem szeretnék cukormérgezést se kapni, én szinte csak vizet iszom, abból viszont rengeteget, akár napi 3-5 litert is. Ha eleget iszol, sokkal hamarabb meggyógyulsz!

HagymaA másik aduász a hagyma. Nincs is jobb orvosság egy kis sima, mezei vöröshagymánál. Először is, mivel nem szeretném, hogy a környezetemben élő madárarcú barátom, Ádám is megbetegedjen (milyen kár is lenne érte), ezért ilyenkor, mikor beteg vagyok, minden nap felvágok egy tálba egy fej vöröshagymát. A népi hagyomány szerint a hagyma ugyanis képes a levegőből összeszedni a különböző vírusokat és mikroorganizmusokat, így segít kiűzni a lakásból a betegséget! Nekem ezt a nagymamám is mondta, másoktól is hallottam és olvastam is róla, úgyhogy én ezt elhiszem, aki nem, járjon utána. :) Baktériumölő hatása miatt érdemes félbevágva pár másodpercig (nagyjából fél percig) jó mélyen belélegezni az illatát, mivel tisztítja, fertőtleníti a tüdőt, illóolaja pedig oldja a hörgők görcsét.

Ezeken felül én javaslom, hogy ha nincs túl magas (38,5 C foknál magasabb) lázatok, semmiféleképpen ne csillapítsátok azt! A láz a barátunk, azért lép fel, mert a szervezeted ezzel segít a betegség leküzdésében! Ha megszünteted a lázat, természetesen a közérzeted pillanatnyilag jobb lesz, viszont jóval tovább fogsz viaskodni a betegségeddel! Hagyd szépen a lázadat dolgozni, bírd ki, kicsit szenvedni kell, de sokkal-sokkal hamarabb felgyógyulsz! Én most hétfőn egész nap agonizáltam, egész nap lázam volt és tényleg minden bajom volt, már-már könyörögtem érte, hogy vágjanak fejbe inkább egy péklapáttal, csak ne kelljen tovább nyűglődnöm, de megérte, mert kedden már sokkal jobban éreztem magam és azóta sem tért vissza a láz!

Remélem teljesen feleslegesen írom le, mert mindenki tudja: mikor beteg vagy, pihenj, minél többet feküdj, aludj, még véletlenül sem szabad edzeni!

Nincs edzés!

A legjobb, amit ilyenkor tehetsz az az, hogy egész nap heverészel és lehetőleg meg sem mozdulsz. :) Viccen kívül, tényleg nagyon fontos, hogy betegen, főleg lázasan, soha, semmilyen körülmények között ne állj neki edzeni, mert komoly következményei lehetnek (még rosszabbul leszel, felmegy a lázad, különböző szövődmények alakulhatnak ki, extrém esetben akár szívizomgyulladás), szóval ez nem játék. Amíg beteg vagy, bírd ki testedzés nélkül, nem ezen a pár napon fog múlni a szépséged. :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim