Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

“Ha magabiztosságot, jókedvet sugallunk, ezt szépségként érzékeli a külvilág!”

2013. február 3. | Életmód, Hitek / tévhitek, Interjúk, Motiváció | hozzászólás

FruzsiKövetkező interjúalanyom egy nagyon aranyos, 19 éves lány, Bertók Fruzsi, akit ezer éve ismerek (ugyanabba a pomázi iskolába jártunk és a szüleink is kollégák voltak), de a napokban eldöntöttem, hogy szeretném egy kicsit jobban megismerni. Ennek több oka is van, de őszintén szólva az elsődleges célja a Fruzsival folytatott beszélgetésemnek az volt, hogy bemutathassam őt nektek itt a blogomon, hiszen egy roppant energikus és motiváló személyről van szó. Noha Fruzsi még nagyon fiatal, rendkívül érett gondolkodása van és céltudatosan irányítja életét: jelenleg egyetemen tanul, mellette dolgozik, és még a sportolásra is szakít időt. Ez persze meg is látszik rajta! Csinos és mosolygós, semmi problémája nincs az alakjával, és ezt – saját bevallása szerint – egészséges életmódjának köszönheti! Próbáltam minél inkább kifaggatni Fruzsit, mert úgy gondolom, ha fejlődni szeretnénk valamiben, olyan emberek példáját kell közelebbről megnéznünk, akik valamit jól csinálnak! Akiktől tanulni lehet! Meggyőződésem, hogy nagyon sok lánynak lehet iránymutató az, ahogyan Fruzsi él és gondolkodik, hiszen ahogyan ő is elmesélni majd, egész egyszerűen azzal tartja karban magát, hogy rendszeresen edz, sok vizet iszik és odafigyel az étrendjére. Nincs semmiféle csodaszerre szükség, nem kell megváltani a világot, csupán könnyen betartható szokásokat kell kialakítanod saját magad számára és beépítened a mindennapjaidba, és arra, hogy ez valóban így van, többek között Fruzsi az élő bizonyíték!

Fruzsi

Olvasd el a Fruzsival készült interjút, tanulj az ő példájából, és lásd be te is, hogy nem érdemes a csodára várni! Tenned kell a céljaidért, mert senki nem fogja elérni őket helyetted! Ha valamit meg szeretnél csinálni, tanulj meg megdolgozni érte! Ne a kifogásokat keresd! Nézd csak meg, egy 19 éves lánynak sikerül, rengeteg más embernek is sikerül, neked miért ne sikerülhetne? Kezdj hozzá és menni fog, ne halogasd tovább! Tudom, hogy te is szeretnél úgy kinézni, mint Fruzsi, ne is tagadd. ;) Ezért viszont tenni kell! Hajrá, tudom, hogy meg tudod csinálni, nyomás edzeni! :)Mivel foglalkozol? Mit tanulsz?

A Semmelweis Egyetem Testnevelés Tudományi Karára járok testnevelő-edző szakos hallgatóként. Tanulmányaim mellett próbálom egyengetni a jövőmet, alkalmi modell, hostess munkákat vállalok, illetve egy szentendrei uszodában gyermekúszással foglalkozom.

Fruzsi

Milyen szerepet játszik a sport az életedben? Mióta sportolsz és miket próbáltál eddig? Honnan jön nálad a mozgás szeretete? 

Számomra a sport munka és kikapcsolódás egyben. A sport az, ami valójában érdekel, ezért választottam a TF-et, hiszen ami érdekli az embert, azt felettébb könnyen tanulja. :) Az első sikeres egyetemi félévemet zártam ebben a hónapban.

Amióta az eszemet tudom, sportolok. Amint állni tudtam, szüleim vittek magukkal sí táborba és én már édesapám lába közt csúszkáltam másfél évesen. Hosszú lenne a lista, ha fel kellene sorolnom, hogy milyen sporttevékenységet próbáltam már ki. A kedvenceim a téli sportok, azaz a sí és a snowboard. Emellett meghatározó szerepet játszott életemben a szertorna. Óvodás koromtól tinédzser koromig tornásztam, amely megalapozta mind a testtartásomat, mind pedig a lelki erőmet, kitartásomat. A nőies táncokat és a vízi sportokat is nagyon kedvelem.

Fruzsi

Fruzsi 10 évesen, amikor a Budapest 3. kerületi szertorna versenyen egyéniben 2., csapatban pedig 1. helyezést ért el!

Talán már megválaszoltam a következő kérdést, hogy a sport szeretete a nevelésemből is adódik, hiszen szüleim is testnevelő tanárok, így akarva-akaratlanul lehetőségem nyílt különféle sportágak megismerésére. Bár szüleim óvtak attól, hogy élsportoló legyek, hiszen tudták azt, hogy az élsport mennyi lemondással és fizikai megterheléssel jár. Szerencsésnek vallom magam, mert valóban sok dologba belekóstolhattam, és a mozgás szeretetét valójában a sportnak köszönhetem. A mozgás nyújtotta azt az élményt, ami miatt választottam ezt a pályát, természetesen nem elhanyagolható szüleim, edzőim, tanáraim szerepe sem, de mégis mindenek felett a sport adja azt a plusz érzést, ami a boldogságot, kreativitást felszabadítja bennem.

Mi motivál arra, hogy eljárj edzeni? Látod magadon a fejlődést? Hányszor mozogsz egy héten és pontosan mit csinálsz?

A motivációm maga a mozgás, a sport öröme. Felszabadít, kikapcsol, amikor csak magamra figyelek, és kizárom a hétköznapok frusztráló gondolatait. Már egy edzés után is látom a változást, ha az elég intenzív. Nagyon változó, általában azért heti háromszor sportolok. Van, hogy csak itthon tornászom, jó időben futok, vagy a kertben jógázom. Ajánlani tudom a mindennapos gimnasztika gyakorlatokat.

Fruzsi

A sporton kívül mit teszel még azért, hogy egészséges legyél? Az étkezésedre odafigyelsz? Milyen típusú ételeket fogyasztasz?

Egészségem megőrzése érdekében előtérbe helyezem a lelki harmóniám megőrzését, és azt, hogy kipihent legyek. Nagyon ritkán vagyok beteg, azt figyeltem meg, hogy nálam a kimerültség és a lelki stressz az a két dolog, ami legyengítheti az immunrendszerem. Régebben soha nem figyeltem arra, hogy mit eszem. Bármit ettem jól éreztem magam, és nem ártott meg. Másfél éve indokolatlanul, vagy az ételek minőségének romlása, vagy az én szervezetem leterheltsége, illetve mindkettő miatt kezdtek felgyülemleni a méreganyagok a szervezetemben, ami allergia kialakulásához vezetett. Ezen a nyáron tartottam emiatt egy tisztító kúrát. Amint jobban lettem, megfogadtam, hogy a jövőben érdemes folyamatosan figyelni az étkezésemre. Amit igazán betartok elsősorban az az, hogy rendesen fogyasztok folyadékot. Gyorséttermi ételeket egyáltalán nem eszem. Ha van lehetőségem rá, itthon főzök, vagy mindig próbálok házias helyeken enni.

Fruzsi

Szoktál fogyókúrázni? Ha igen, miért és hogyan? Van bevált módszered arra az esetre, ha le akarsz adni pár kilót?

Nem szoktam fogyókúrázni. Ha szükséges ledobnom pár kilót, akkor is inkább a hosszabb, egészségesebb utat választom. Ez alatt a diétát értem, amely véleményem szerint eltér a fogyókúrától, mert ugyanúgy jóllakásig eszem, csak elkerülöm a zsíros, szénhidrátban gazdag ételeket. Ilyenkor nem fogyasztok kenyeret, tejterméket, péksüteményt. Rendesen eszem húst, zöldséget, gyümölcsöket. A fogyás érdekében természetesen emelem a sport tevékenységem intenzitását.

Fruzsi

Miért tartod fontosnak a tudatos életmódot? Te mennyire vagy tudatos? Van, amit megtiltasz magadnak (pl. csoki vagy alkohol)? Mennyire vagy szigorú magadhoz?

Ha kell, képes vagyok nagyon tudatosan betartani a diétát. Ha motivációm van erre, akkor meg a legjobban. Az elhatározás és a cél mindennek az alapja számomra, ha ezek egyidejűleg teljesülnek, akkor fegyelmezett vagyok. Egyébként nem vonok meg magamtól semmit, mindent szabad, mértékkel és olyan módon, hogy ne „hizlaljon”. Például ha csokit szeretnék enni diéta időszakában, akkor reggel eszem, és kizárólag fekete csokit, ami még egészséges is, mert antioxidánsokban gazdag. :)

Van példaképed? Kire szeretnél hasonlítani?

Nem bonyolódom illúziók kergetésébe, mindig olyan célt tűzök ki magam elé, amiről tudom, hogy a képességeimhez, adottságaimhoz mérten meg tudom valósítani. :)

Fruzsi

Mi a szépséged “titka”? Van valamilyen extra tipped, praktikád, amivel formában tartod magad? Esetleg bármilyen szépségápolási tanács?

Hízelgő az első kérdésed, mert ezek szerint Te szépnek találsz. A szépség relatív, de én azt vallom, hogy ha valaki ápolt, és odafigyel a külsejére, alapvetően szép, számomra az igényesség fél siker. Talán az én titkom is ebben rejlik, nem hanyagolom el magam, figyelek a belső lelki nyugalmamra, és próbálok derűt árasztani. Véleményem szerint, ha békét, kiegyensúlyozottságot, magabiztosságot, jókedvet sugallunk, ezt szépségként érzékeli a külvilág.  A pozitivitás jól hat az emberi kapcsolatokra, úgy ítélnek meg, amilyen a hozzáállásod a világhoz.

Fruzsi

Milyen fiúk tetszenek neked? Fontos számodra, hogy egy pasi izmos és sportos legyen?

Hehe. :D Ezen a kérdésen nagyot mosolyogtam.

Nehéz lenne megfogalmazni az ideálom. Mivel nem a külcsínt részesítem előnyben, hanem eddigi tapasztalataim alapján a kisugárzás a döntő motívum. Ha olyan impulzusokat tud felém árasztani egy fiú, hogy magabiztos és figyelmes, és értelmesen lehet vele beszélgetni, akkor én jól érzem magam mellette. Tudat alatt is olyat választottam, akik számomra tökéletesek külsőleg, belsőleg egyaránt. „Olyan férfiakat vonzok be, akik kicsit rám hajaznak”. Ez viccesen hangzik, de olyan fiúk tetszenek, akik genetikájukban nagyon hasonlítanak hozzám, a családom tagjaihoz, mentalitásához. Ebből adódóan sportos testalkatú, jó felépítésű párjaim voltak. :)

Fruzsi

Melyik testrészedre vagy a legbüszkébb, mi tetszik magadon a legjobban? És mit teszel érte, hogy az szép legyen?

Ezen még soha nem gondolkoztam. Azt mondják, kerek fenekem van, ezt elsősorban a genetikámnak, másodsorban a táncoknak, rock’n’rollnak, néptáncnak köszönhetem. Kitörésekkel, taposással tartom formában. :P

Fruzsi

Van bármi, amire nem kérdeztem rá, de szeretnéd elmondani?

Igen, szeretném megköszönni, hogy rám gondoltál, és hogy kitartóan meghallgattad a hosszú válaszaimat.


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim