Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Koktélrákos-szójás tészta,Bogi-blog-olvasó ínyenceknek! ;)

2013. február 10. | Táplálkozás | hozzászólás

Tegnap úgy döntöttem, megajándékozom magam egy finom saját-készítésű ebéddel, ugyanis egész héten dolgoztam, lelkiismeretesen edzettem és mert egyedül voltam itthon, így szerencsére nem volt, aki elkezdjen finnyogni, hogy “fúj rák és szójaszósz”. (Ádi, a barátom egész biztosan így reagált volna, ugyanis semmit nem szeret, ami nem rántott hús sült krumplival.) Nekiláttam, kotyvasztottam, érzésre nyomtam mindent, és ez sült ki belőle! :)

Rákos tészta

Kicsit amolyan a’la Bogisra sikeredett, de komolyan mondom (nem csak azért, hogy magamat fényezzem, na jó, kicsit azért is), isteni jó lett! És mivel Andi barátnőm a Facebook csoportban kérte, leírom a receptjét, próbáljátok ki ti is! :)

Én két adagot csináltam (ami mellesleg totál véletlen volt, eredetileg egyet szerettem volna, de így sült el), úgyhogy a mennyiségeket aszerint módosítsátok, hogy ti mennyit szeretnétek csinálni belőle. Először is nézzük meg, mi kell hozzá:

  • 250 gr durum spagettitészta 
  • 1 szál répa
  • 1 fej hagyma
  • 200 gr koktélrák
  • szójaszósz
  • olívaolaj
  • só (a tésztafőzéshez)
  • egy wok vagy egy serpenyő (én wokban csináltam, mert könnyebb benne kevergetni a tésztát, meg amúgy is szeretem, olyan menő) :)

Rákos tészta

Elkészítése nagyon egyszerű, nekem 20-25 perc alatt megvolt. Amíg fő a tészta, vékony csíkokra vágd fel a répát (nekem vastag csíkokra sikerült, mert béna és lusta vagyok, de úgy sem volt rossz), a hagymát viszonylag nagy darabokra aprítsd fel, és ezt a kettőt kevés olívaolajon pirítsd meg. Mikor már majdnem kész, add hozzá a koktélrákocskákat (én a rákot előtte átmostam egy kicsit, biztos ami biztos), és süsd még tovább 2-3 percig (ennél tovább ne, mert a rák nagyon hamar megsül). Mikor a répa, a hagyma és a rák szépen megsült, keverd hozzá a tésztát és ezt az egészet öntsd nyakon egy kis szójaszósszal (ettől egy kicsit barnás színt kap a tészta és mivel a szójaszósz elég sós, egyáltalán nem kell ehhez az ételhez sót adni). Mikor a szójaszószt ráöntötted a tésztára, még 1-2 percig kevergesd  és készen is van a frenetika! :) Egyszerű, mégis nagyszerű, jó étvágyat hozzá! :)

Rákos tészta

 


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim