Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Szeretnél te is csak a hasadról fogyni?

2013. február 17. | Edzés, Hitek / tévhitek, Zsírégetés | hozzászólás

Szívás, ez ugyanis lehetetlen. Egyszer és mindenkorra értsük meg végre: nem létezik olyan, hogy helyi zsírégetés! Nincs olyan, hogy én csak a hasamról vagy csak a combomról szeretnék fogyni, ezért olyan gyakorlatokat csinálok, amik hasra vagy combra “mennek”. Tudom, sok helyen lehet azt hallani, hogy “csináld ezt, csináld azt, edd ezt, edd azt, és ettől majd jól lemegy a feneked / combod, hasad, stb.” Ez egyszerűen megint csak egy hatásos módszere az emberek megvezetésének!

Bogi

Nyilvánvalóan ha ilyen jellegű ábrándokkal kecsegtetnek, sokkal könnyebben rávesznek arra, hogy megvedd a termékeiket, elmenj az edzéseikre, megvásárold a DVD-iket, és így tovább. Tehát ezzel is csak az a cél, hogy kicsalják a pénzeteket. Azt vettem észre (többek között magamon is), hogy ha olyat hallok, amit szeretnék, könnyebben elhiszek bármit! Mert szeretném elhinni! Mert könnyebb elhinni, mint belátni, hogy hazugság, és más megoldást keresni, vagy elfogadni, hogy amit el szeretnék érni, talán lehetetlen. Megértem, hogy be lehet dőlni annak, hogy valamilyen módszer alkalmazásával fogyni fogsz, méghozzá csak az egyik testrészedről tűnik majd el a zsírfelesleg. Könnyű elhinni, mert olyan jó lenne, ha igaz lenne! De nem az!

Olvasd tovább! :)

Az, hogy fogyásnál (itt nem az álfogyásra gondolok, amiről korábban már beszéltünk, hanem a tényleges testzsírszázalék-csökkenésre) ki milyen ütemben honnan veszít zsírt, genetikailag meghatározott dolog. Csupán alkati kérdés. Van, aki először a melleit fogyja le, utána a comjáról megy le valamicske, végül mikor már 1 deka zsír sincs a testén máshol, elkezdi leadni a hasi zsírját. Van, akinek ez pont fordított sorrendben valósul meg. Van, akinek hízásnál minden csak a fenekére megy, de olyan is van, aki mindenhová fel tud szedni egy kis extra zsírt, kivéve a fenekére. Mindenki más, és ezen változtatni nem tudunk, a fogyás és a hízás szabályszerűségeit a génjeink diktálják. Ez persze azt jelenti, hogy vannak szerencsésebb alkatú lányok / fiúk, és vannak, akiknek kevésbé jött be az élet. Ezt el kell fogadni, mást amúgy sem lehet kezdeni vele. Viszont úgy gondolom, mindenki tartozik magának annyival, hogy megpróbálja a saját lehetőségihez és adottságaihoz mérten a lehető legtöbbet és legjobbat kihozni magából!

Edzés

Mert olyan ugyan nem létezik, hogy neked a fenekeddel van problémád és te csak onnan szeretnél zsírt leadni (mármint olyan létezik, hogy te ezt szeretnéd, de ahogy már mondtam, ha az alkatod nem ilyen, ez nem fog megvalósulni), de arra van lehetőség, hogy a problémás területeidet formáld! Tegyük fel, hogy nagy a feneked és szeretnéd, ha kicsit kisebb lenne és feszesebb. Azt tudod tenni az ügy érdekében, hogy zsírégető edzéseket tartasz (heti akár háromszor – négyszer is) és erősítő gyakorlatokkal pedig formálod a farizmaidat. A zsírégető edzéstől egy bizonyos idő után zsírt fogsz veszíteni (hogy honnan és milyen sorrendben, azt nem tudod befolyásolni, de ha elég kitartó vagy, egy idő után biztosan a fenekedről is elkezd eltűnni a felesleg), az alakformáló edzéstől pedig megerősödik az izomzatod, feszesebb, tónusosabb, így végeredményben esztétikusabb leszel.

Remélem ma is sikerült eloszlatnom egy – két tévhitet az edzéssel, zsírégetéssel kapcsolatban! Aki ezután a cikk után oda mer jönni hozzám óra előtt / után, és meg meri kérdezni, hogy milyen gyakorlatokat kell ahhoz csinálni, hogy csak a hasáról fogyjon (ne röhögjetek, rendszeresen feltett kérdések ezek), annak kitekerem a nyakát! :D (Csak vicceltem, a nyakatokat nem tekerem ki, de meg foglak kérni szépen és udvariasan, hogy olvasd a blogomat). További szép vasárnapot kívánok nektek, találkozunk kedden a BombaTornán! :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim