Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Bogi és a csodabogyesz :)

2013. február 25. | Táplálkozás | hozzászólás

Pár héttel ezelőtt Belgrádban jártam, ahol az egyik este volt szerencsém megkóstolni egy nagyon finom és különleges gyümölcssalátát. Volt abban minden, mi szem-szájnak ingere, a narancstól kezdve a banánig, kivi, alma, sárgadinnye ás mandarin. Tényleg nagyon finom volt és valamilyen piros bogyós gyümölcs még különlegesebbé tette ezt az ízkavalkádot. Nagyon ízlett nekem az a piros apró gyümölcs, de ciki, nem ciki, egyszerűen nem tudtam beazonosítani és ez nagyon idegesített. Mi az, hogy ízlik valami és azt sem tudom, mi az? Következésképpen el sem tudom majd mesélni a többieknek, mi az új szerelmem és ami még rosszabb, ha nem tudom mit keresek, hogyan fogom megtalálni? Mert tényleg annyira ízlett, annyira új volt számomra és annyira szerettem volna még enni belőle, nem bírtam beletörődni, hogy ennyi volt a piros csöppséggel a kapcsolatom. Mikor hazajöttem, elkezdtem kutatni, megpróbáltam az internet segítségével rájönni, milyen gyümölcsöt is ehettem Belgrádban, de valahogy sehogy sem találtam, így egy idő után lemondtam róla és szinte el is felejtettem. Szép volt, jó volt, egyszer volt, ennyi volt – gondoltam én. Na de! Természetesen nem olyan fából faragtak, hogy ez csak így ennyiben maradjon: pár nappal ezelőtt teljesen véletlenül egy ehhez hasonló blogon olvastam egy cikket a gránátalma jótékony hatásairól, és az illusztráción az én drága piros gyümimet véltem felfedezni! Így kiderült a rejtély, miszerint a gyümölcs, amit én parasztjány lévén még soha életemben nem kóstoltam, nem más, mint az istenek eledeleként is emlegetett gránátalma!

gránátalma

De gyerekek, nem mondanám, ha nem így lenne: a gránátalma a legeslegfinomabb gyümölcs, amit valaha ettem! Pici, édes, de kicsit savanyú is, egyszerűen isten! Na nekem sem kellett több, egyből farkam alá rúgtam és elmentem a zöldségeshez, vettem otthonra egy gránátalmát, megpucoltam (ami nem olyan egyszerű ám, mint amilyennek hangzik) és naranccsal, banánnal és almával összekeverve próbáltam imitálni a belgrádban kóstolt gyümölcssalit. Mivel a gránátalmának meglehetősen borsos ára volt ott, ahol én vettem (majdnem 600 Ft egy darab, horror), a barátom természetesen (aki szegény amúgy is egy icipicit sóher) hisztigörcsöt kapott, hogy minek nekem ilyen drága gyümölcsöt venni, miért nem jó nekem a sima alma vagy miért nem vagyok fényevő. Persze aláírom, igaza van, tényleg pofátlanul drága a gránátalma, de szerintem akkor is megéri az árát és kész. Nem beszélve arról, hogy egy darabban rengeteg bogyó volt, szóval ha kiszámoljuk, hogy egy szem bogyó mennyibe kerülne, úgy már nem is tűnik annyira soknak. :) (Női logika, ne akarjátok megérteni…) :) De mikor otthon elkészítettem a gyümölcssalátát és megkóstoltuk, mindketten megállapítottuk  (Ádi is), hogy ez a csodagyümölcs minden fillért megér, annyira jó!

gyümölcssaláta gránátalma

Azóta utána is olvastam és megtudtam, hogy nemcsak az élvezeti értéke igen magas, de még baromira egészséges is a gránátalma! Tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, segít a rákmegelőzésben és gyógyításában is, baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatóanyagokat tartalmaz és még a szív- és érrendszeri problémák kialakulása ellen is hatékony! Szerintem ilyenekre érdemes pénzt költenünk, nem pedig később gyógyszerekre… Engem meggyőzött, mostantól vadászni fogom mindenhol a gránátalmát! :)

gyümisali


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim