Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Borsóleves a’la Bogi

2013. március 15. | Táplálkozás | hozzászólás

Ma délután Ádám és én elkezdtünk főzőcskézni és kitaláltuk, hogy ő csinálja a főételt (csirkemellet rizzsel, mi mást), én pedig a levest. Mivel nem készültünk erre a főzésre és nem is vásároltunk be hozzá, ezért csak körbenéztem a konyhában és felmértem, mi van itthon, miből lehet egyáltalán dolgozni. Találtam többek között répát, hagymát és borsót is, így elhatároztam, kotyvasztok egy borsólevest. Még sosem csináltam borsólevest, ezért megnéztem a neten 1-2 receptet, de egyik sem tetszett igazán (vagy nem volt hozzá valami itthon, vagy be kellett volna liszttel sűríteni, amit nem akartam), ezért végül átkapcsoltam Lengyel-Béla-unokája üzemmódba. (Gyengébbek kedvéért: Lengyel Béla a nagypapám, aki mindenhez, ismétlem és hangsúlyozom, MINDENHEZ ért, és ezzel így van minden egyenesági leszármazottja, kiváltképpen én és az anyukám. Ezzel mindenki egyetért, kivéve apukám és Ádám, a barátom. De ők hülyék, sajnos biológiailag nincs közük Lengyel Bélához.)

Lényeg a lényeg, elkezdtem saját kútfőből kitalálni, hogyan lehetne borsólevest főzni. Ádi ettől teljesen ki volt borulva, hogy miért nem egy jól bevált receptet követek, miért kell azt gondolnom magamról, hogy meg tudok csinálni valamit, amiről fogalmam sincs, hogyan kell megcsinálni. Erre persze én bekattantam, mondom CHALLENGE ACCEPTED, és csakazértis megcsináltam azt a fránya levest, nehogymá’ ne. :)

Remélem mondanom sem kell, hogy mennyire jó és ízletes lett (természetesen, hiszen minden jó szokott lenni, ami a’la Bogi) és már megint igazam lett és Ádám elmehet a sunyiba. :) Nézzétek meg ti is! :)

Borsóleves a'la Bogi

Ha ti is szeretnétek elkészíteni, a következő a teendőtök: 1 fej hagymát kockára vágtok, kevés olajon megdinsztelitek, utána hozzáadjátok a karikára vágott sárgarépát (2 szálat), végül fél kiló borsót és felöntitek vízzel. Kevéske borssal, (bio) ételízesítővel és petrezselyemmel ízesítitek, felforraljátok és addig főzitek, amíg meg nem puhul benne a répa és a borsó (kb. 20 perc). Tök egyszerű az elkészítése(legalábbis így, ahogy én csináltam), viszonylag gyorsan készen is van és egészséges! Ajánlom! :)

borsóleves


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim