Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Ez ütős!

2013. július 31. | Edzés, Motiváció | hozzászólás

Az utóbbi időben önvédelmi kick-box edzéseken vettem részt, amire egy ismerősöm invitált és mivel azt állította, hogy kőkemény, embertpróbáló edzésről van szó, gondoltam egyet és kipróbáltam, elvégre szeretem a kihívásokat. Azóta viszont megtanultam, néha jobb, ha az ember otthon marad a fenekén, abból baja nem lehet. :D Ezt valószínűleg csak az izomláz és a kimerültség mondatja velem, hiszen valóban extrabrutál volt az óra, azóta is érzem minden porcikámat. :)

Pózerkedés Sólyom Gábor kick-box edzővel

Nekem nagyon tetszett, hogy alaposan bemelegítettünk az óra elején, sőt – az igazat megvallva – rólam már az első pár percben elkezdett ömleni a víz, amit persze a kinti 40 fokos kánikulának is köszönhetek, de azért elsősorban az intenzív mozgás eredménye volt. Még az óra első felében – szerencsétlenségemre – előkerültek az ugrálókötelek is. Ekkor szegény edzőm, Gábor óvatosan megkérdezte tőlem, mennyire tudok bánni az ugrálókötéllel, mire én – természetesen – rávágtam, hogy no para, ura vagyok a helyzetnek. Ki, ha én nem…Nem? De. Tipikus én. :) Mondanom sem kell, ez sem éppen így volt, rövidesen kiderült, hogy nem is annyira egyszerű hosszú perceken keresztül, megállás nélkül, különböző formákban kötéllel ugrálni. Megyegetett, megyegetett, de valahogy nem éreztem rá. Első tanulságot le is vontam: többet kell ugrókötelezni! (Pontosabban: jó lenne egyáltalán néha napján ugrókötelezni.) :D

Motiváció fiúknak

Motiváció fiúknak

Aztán következett a “verekedős” rész. :) Ezt vártam a leginkább, mert kíváncsi voltam, megvan-e még a kiskoromban a testvéreim segítségével kifejlesztett harci tudásom. (Anno nagyon rajta voltunk a témán, ezt a család is tanúsíthatja.) Nos, meg kell, hogy mondjam, a jobb egyenesem még mindig gyilkos. ;) De viccet félretéve, nagyon fárasztó volt mind fizikailag, mind szellemileg lekövetni a különböző ütéseket, rúgásokat és ezek kombinációit. Ez még azonban még mindig nem az óra tetőpontja volt, mint kiderült. Igazán akkor tudtam meg, mi a magyarok istene, mikor elérkezett az erősítés ideje. Nehéz lenne összeszedni és leírni, miféle gyakorlatokkal szadizott bennünket Gábor, az edző, de az biztos, hogy én végig a határaimat feszegettem. Egyik “kedvencem” a Pókember fekvőtámasz volt. Nem tudom, hogy hivatalosan mi ennek a gyakorlatnak a neve, de ha nem tudod miről van szó, itt egy kis ízelítő:

Ilyen és ehhez hasonló finomságokban volt részem, de nem bántam meg, hogy elmentem, sőt mi több, ha szeptemberben elindul a következő kezdő csoport, szeretnék az első sorban csápolni, mert tényleg nagyon sokoldalú és pörgős volt az óra, a közösség is nagyon rokonszenves volt és az edző, Sólyom Gábor is elnyerte a tetszésemet. ;) Ha esetleg téged is érdekel  a kick-box, a www.onvedelmikickbox.hu oldalon tudsz tájékozódni az órák időpontjáról és helyszínéről. További aktív hetet kívánok nektek! :)

 


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim