Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Ne rinyálj! Szeresd és csináld!

2013. szeptember 11. | Életmód, Motiváció | hozzászólás

A sport szeretetét én rendkívül fontosnak tartom. Hiszem, hogy a rendszeres mozgásra mindenkinek szüksége van – függetlenül attól, hogy szereti-e vagy sem. Viszont mennyivel jobb és könnyebb (!) úgy csinálni valamit, hogy még élvezzük is! Ezt biztosan mindenki tapasztalta már az életében – gondolom ti is szívesebben fogócskáztatok az udvaron az osztálytársaitokkal, mint futottátok tesi órán a Cooper-t. Pedig futás-futás mindkettő!

Kapin Bogi

Éppen ezért a tudatos életmód jegyében kezdjük el tudatosan megszerettetni magunkal a sportolást! Persze aki eleve élvezi a testedzést, annak ezzel nem kell bajlódnia, de sajnos túl sok esetben visszatartó erő az, hogy az emberek egyszerűen nem szeretnek mozogni. Ennek véleményem szerint egészen egyszerű oka van: ezek az emberek még nem tudják, hogy mennyire jó is ez, még sosem tapasztalták, milyen jó érzés egy kemény edzés után izzadtan leheveredni valahová – bárhová – és csak úgy lenni, ejtőzni egyet. Még nem tudják mennyivel jobban esik sportolás után az ebéd vagy a vacsi (na ezzel azért tessék vigyázni, apropó) és hogy milyen büszke tud lenni magára az ember akkor, amikor elér valamit vagy sikerül végigcsinálnia valamit, amit addig még sosem. A mozgás örömet okoz, sikerélményhez juttat és része egy egészséges ember mindennapjainak. Mozgás nélkül nincs egészség!

Kapin Bogi

Szerencsésebb esetben a mozgás szeretete gyerekkorban kezdődik, amikor a szülők elkezdik csemetéiket különböző játékokkal, sportokkal megismertetni, esetleg sportfoglalkozásokra járatni. Azok, akiknek sportos gyerekkoruk volt, nagy valószínűséggel felnőttkorban is könnyebben, nagyobb erőbefektetés nélkül tudják folytatni az aktív életmódot. Azonban ha te nem ezen szerencsés csoportba tartozol, mert a te szüleid valami miatt fontosabbnak tartották a gyöngyfűzés tudományának elsajátítását vagy azt, hogy mihamarabb megtanulj brácsázni, ne búsulj, még számodra is van remény! (Bocsánat, ha most ezzel valakinek beletapostam a lelkébe, de gondolom nem meglepő, hogy én sportpárti lévén soha nem voltam egy nagy művészlélek és kifejezetten nem szeretem az olyan jellegű elfoglaltságokat, mint a festegetés vagy a zenélés. Szolfézsra is mindig utáltam járni. Tudom, hogy senkit nem érdekel, de azért én elmondtam. Most már legalább ezt is tudjátok.)

sport

Azoknak, akik sport terén egyszerűen nem tudják, hogy mit kezdjenek magukkal, ajánlom, hogy menjenek el és próbáljanak ki annyi fitneszirányzatot és óratípust, ami a csövön kifér. Menjetek el a fitnesztermek nyílt napjaira, sportrendezvényekre és nézzétek meg, mi van, mi tetszik nektek és keressétek meg azt, ami a legközelebb áll hozzátok. Minden óratípus és minden sport más és más, eltérnek intenzitásban, hangulatban, árban (!), eszközigényben és így tovább. Térképezd fel, hogy mi az, ami számodra elérhető és mi az, amit hosszabb távon szívesen csinálnál, anélkül, hogy valaki rúgdosná a szebbik részedet. Ha eleget keresed ezt, egy idő után meg fogod találni, ez biztos, utána pedig semmi nem állít meg, mert te akarsz majd menni, te akarod majd csinálni és ezért mindent meg fogsz tenni! A sport lesz a drogod, függővé fogsz válni és rá fogsz jönni, hogy ez hiányzott eddig az életedből!

A következő cikke(i)mben különböző óratípusokat fogok bemutatni, hogy megkönnyítsem a dolgod a keresgélésben, de addig is: edzésre fel! :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim