Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Csinálom, csinálom… De miért is?

2013. november 28. | Érdekes történetek, Motiváció | hozzászólás

Még mindig meg tudok lepődni azon, hogy egyeseket mi motivál edzésre, fogyásra, egészségesebb étkezésre. Mondok egy példát. Van olyan közvetlen ismerősöm, aki mások elvárásainak akart megfelelni és drasztikus fogyókúrába kezdett, le is fogyott, mi tagadás. Eleve nem volt kövér vagy ilyesmi, de nem volt annyira kis darab, az is igaz. Viszont teljesen jól érezte magát a bőrében, egészen addig, amíg el nem kezdett foglalkozni azzal, hogy mit vár el tőle a mai társadalom és persze a felszínes, külsőséges baráti köre. Szerintem “rossz társaságba” került, hiszen el tudták bizonytalanítani abban, hogy ki ő és számára mely értékek a fontosak. Az addig egészségesen étkező és rendszeresen tornázó lányismerősöm elkezdett nem enni rendesen, koplalt, állandóan éhes volt. Akárhová ment, soha nem kért semmit, max egy teát ízesítés nélkül és órákon át azt kortyolgatta, mondván “ő nem éhes” vagy “jaj, épp most zabálta tele magát, még nem bír enni”.

Kapin Bogi

Mint már utaltam rá, valóban lefogyott, de remélem mondanom sem kell, hogy egy ilyen fogyókúra mivel jár: állandó rosszkedv, elégedetlenség, fakó bőr, karikás szemek és persze az izomzatán is meglátszott a drasztikus és gyors változás: gyengébb lett, régi, formás (kerekded, de formás!) alakját lecserélte egy lapos, csontos, formátlan testre. Bőrén a hirtelen fogyástól persze striák jelentek meg és ami korábban feszes volt, az már amolyan kis “puhos” lett. És a vicc az egészben az, hogy ezzel nyilván nem volt elégedett, ezért elkezdett mindenféle egyéb eszközökhöz nyúlni, hogy javítson a helyzeten (étrend-kiegészítők, stb.) és ezzel egy ördögi körbe kergetve saját magát, aminek soha nem lett vége (sajnos még mindig tart). Örökösen a külsejével van elfoglalva, nem képes egy jót enni, csak másokat figyelget, másokat próbál leutánozni, a lényeg, hogy soha nem elégedett magával.

Kapin Bogi

Véleményem szerint mindenkinek oda kell figyelni arra, hogy ilyen szituációba soha ne kerüljön. Soha senkinek nem szabadna ennyire lenéznie magát és ennyire nem értékelni azt, ami ő maga. El kell fogadnunk magunkat, szeretni kell magunkat és persze mindent meg kell tenni, hogy kihozzuk saját magunkból a legjobbat, egészséges keretek között! Ez az egész edzés és tudatos táplálkozás szerintem addig mehet el, amíg nem veszélyezteti testi vagy ami legalább olyan fontos, lelki (!) egészségünket! Magunkkal kell versenyezni, nem másokkal! Magadnak kell megfelelned, nem a környezetednek! Azért csináld, hogy magadat boldoggá tedd, ne azért, hogy az együgyű barátaid elfogadjanak. Aki nem fogad el és szeret úgy, ahogy vagy, az nem a barátod, nem is érdemes foglalkoznod vele! Eddz rendszeresen, étkezz helyesen, igyál sokat és élj egészségesen, de ne azért, hogy jobban nézz ki, mint a volt pasid új barátnője. És ne is azért, mert jön a “bikiniszezon” vagy hogy féltékennyé tedd a kollégáidat. Tedd magadért, a saját lelki egyensúlyodért, azért, hogy te elégedett lehess saját magaddal! Azért, hogy elkerüld a betegségeket és minél tovább élhess épségben, szépségben és egészségben! Fontos a motiváció, de egyáltalán nem mindegy, hogy mi ösztönöz, válogasd meg ezt is, ne csak azt, hogy mit eszel! Hosszú távon csakis így lehetsz igazán sikeres és ami a legfontosabb az életben (most jön a trash talk, előre is bocsi): boldog! :) Edzésre fel! És ne feledd miért / kiért csinálod. ;)

Kapin Bogi


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim