Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Tippek későn edzőknek! :)

2014. február 23. | Edzés, Táplálkozás | hozzászólás

Sokunk számára jelent problémát az, hogy munka, iskola vagy gyerekek mellett csak a késői órákban jut időnk magunkra és a sportolásra. Nekem ez egy állandósult állapot lett, mióta teljes munkaidőben dolgozom plusz edzősködöm is, hiszen reggel korán kezdem a munkát és általában viszonylag későn érek haza (jó esetben 6-7 körül), így az én saját edzésem marad estére (mert az edzés, amit én tartok nem rólam szól, nem magamra figyelek, ezért nincs olyan edzésértéke számomra, mint amire szükségem van). Tudom, vannak olyanok, akik képesek reggel korán felkelni és még munka előtt sportolni. Jó nekik, irigylem is őket, én erre viszont alkalmatlan vagyok, örülök, ha reggel indulás előtt 10 perccel sikerül kikelnem az ágyból és valami értelmes ruhát magamra dobnom és már indul is a nap. :) Ez önmagában nem is baj, jobb később mozogni, mint soha, de mint tudjuk, edzés után különösen fontos az étkezés, lehetőleg fél órán belül fehérjedús táplálékot kell magunkhoz venni ahhoz, hogy izmaink megfelelő módon tudjanak regenerálódni.

Kapin Bogi

Este viszont már nem ajánlott egy nagy, kiadós vacsorát elfogyasztani, mert ilyenkor emésztésünk már lassabb és ezzel csak megterheljük gyomrunkat éjszakára. Tehát meg vagyunk lőve, mert este kell edzenünk, edzés után ennünk kell, de már nagyon nem mindegy, hogy mit és mennyit, mert már este van és nemsokára fekszünk le aludni, hogy másnap újra beugorhassunk a kis mókuskerekünkbe. Én esti edzéseim után az egyszerűség és a gyorsaság jegyében általában már csak egy fehérje shake-et iszom vagy esetleg eszem egy kis túrókrémet (zsírszegény túrót összekeverek egy natúr joghurttal és teszek bele valamilyen gyümölcsöt, általában málnát, meggyet vagy epret).

Kapin Bogi

Ha van energiád, süthetsz magadnak 1-2 szelet sovány húst (csirke- vagy pulykamellet, halat), köretnek viszont már csak valami könnyű salátát fogyassz. A sportolás utáni étkezést sose sajnáld magadtól, hiszen ha izmaidat ilyenkor nem eteted meg, nem fognak fejlődni és te sosem fogsz ötről a hatra jutni az alakodat illetően. Ennek szellemében kívánok mozgással és helyes étkezésekkel teli kellemes hétvégét Nektek! :)

 


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim