Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Te eléggé tökéletes vagy?

2014. október 21. | Hitek / tévhitek, Motiváció | hozzászólás

Kedves Lányok!

Miért vagytok állandóan azzal elfoglalva, hogy hogy néztek ki és elég tökéletesek vagytok-e? Miért fogyókúráztok és sanyargatjátok magatokat azért, hogy jobban tetszetek a kiszemelteteknek? Most komolyan, miért? Az utóbbi pár hétben több olyan emailt is küldtetek, amiben arról kérdeztek engem, hogy szerintem lehet-e ezt enni, meg azt enni, meg mi a leghatékonyabb fogyókúra és hogy mit tegyetek, ha az utolsó 1 kilót nem sikerül leadni. A környezetemben is azt látom, hogy folyton ez a téma és nem csak tinilányok körében. Nekem pedig meggyőződésem, hogy a legtöbb hölgyeménynek azért ekkora para ez a “hány kiló vagyok, hogy nézek ki és hogy fogyjak le” kérdés, mert valami miatt azt hiszik, hogy az a jó, ha tökéletesek. Értem én, hogy ezt a fals képet mutatja minden a médiában és ezt az üzenetet közvetíti rengeteg minket körülvevő dolog, de tudnotok kell, hogy nem vagytok kötelesek belesimulni a társadalom minden elvárásába.

Kapin BogiNem kell tökéletesnek lennetek. Nem is lehettek és soha nem is lesztek tökéletesek. Senki sem az. Pontosabban mindenki az. Ez csak nézőpont kérdése. Van rajtad pár plusz kiló? Kicsi a melled? Picit nagyobb a feneked, mint a magazinok címlapján pózoló modell? Kit érdekel? Te így vagy szép. Így vagy jó. Nem kell megváltoznod. Főleg nem azért, hogy jobban tetszél a pasiknak. Ha egy pasit elriaszt egy valódi nő, akinek bizony vannak szépséghibái (amik valójában nem hibák, hanem részei annak, amik mi vagyunk), akkor az a pasi szerintem menjen is a levesbe (ezt a mondatot kb. 10x kellett újrafogalmaznom, mire nyomdafestéket tűrő kifejezésre találtam). :) Tökéletes nő kell neki? Menjen és keressen egyet. Úgysem talál. :D Vagy ha talál, az a “tökéletes” nő úgysem fog szóba állni vele. :D Na jó, elismerem, hogy már csak a rosszmájúság beszél belőlem, de a lényeget gondolom értitek.

Bogi és a tökéletes kacsintás című képet láthatják!

Bogi és a tökéletes kacsintás című képet láthatják!

És egyébként is. Belegondoltatok már abba, hogy mennyire egy nagy kamu az egész, ami miatt sokan ilyen ramatyul érzitek magatokat? A sok modell és egyéb “celeb”, akik a képeken olyan kifogástalanok, akiken nincs súlyfelesleg, akiknek nem vastag a combjuk és még szeplőik sincsenek, a valóságban ugyanolyan emberek, mint bárki más. Ahogy egy nagyon bölcs barátom szokta mondani: mindenki ugyanolyan büdöset sz*rik. :D Bocsi, hogy ilyen vugáris vagyok, de ez most pont ide illett. :) Visszatérve, ezeknek a “bombázóknak” is vannak hibáik, csak éppen nekik általában össz-vissz annyi a dolguk, hogy ezeket elkendőzzék. Mivel a testükből és a szépségükből élnek, nekik van arra idejük és pénzük, hogy állandóan azzal foglalkozzanak, hogy minél hibátlanabbul nézzenek ki. Na meg persze azt sem kell bemutatni, hogy egy-egy fotózás előtt és után ezekkel a nőkkel sminkesek, stylist-ok, fodrászok, fotósok és egyéb asszisztensek hada foglalkozik, hogy a róluk készült fotók úgy nézzenek ki, ahogy azoknak manapság – sajnos – ki kell nézniük. És ha a kép még 6 kiló smink és hajlakk (csak hogy egyéb tényezőket ne is említsek, mint ruha, fények, háttér, stb) után sem tökéletes, megkezdődik az utómunka és 10 óra Photoshop-olgatás után megszületik a mű. Pontosabban a műnő. Mi, lányok pedig abba a hibába esünk, hogy elhisszük, amit látunk. És nem elég, hogy azt képzeljük, hogy ezek a nők a magazinok képein valóságosak, még hasonlítgatjuk is magunkat hozzájuk, majd persze mély depresszióba süllyedünk, hiszen hozzájuk képest mi porszemek vagyunk a sivatagban. Tizenéves koromban én is küzdöttem ezzel a problémával, de most már szerencsére tisztán látok és elégedett vagyok azzal, ami van. Nem vagyok hibátlan, a külsőm sem kifogástalan, sőt, de mit van mit tenni, ezt dobta a gép. :) És évekig tartó belső nyűglődés után én már rendben is vagyok magammal, boldog vagyok attól, ami én vagyok és végre jól érzem magam.

Ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodtok egy magatokról alkotott, igaziból csak a fejetekben létező ideális képhez, inkább vegyétek magatokat körül olyan emberekkel, akik úgy szeretnek titeket, ahogy vagytok. Akik elfogadnak és nem várják el azt, hogy megváltozzatok. Higgyétek el, vannak ilyen emberek, csak nyitottnak kell lenni. És ami még ennél is fontosabb, ti is tanuljátok meg elfogadni és szeretni magatokat. Hiszen tökéletesek vagytok, még ha kicsit néha tökéletlenek is. :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3356

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim