Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Gyerekkel edzeni?

2014. október 28. | Edzés, Életmód, Motiváció | hozzászólás

Igen! Attól, hogy gyereked van, nem kell lemondanod az edzésről, sőt! Gyerekek mellett is lehet és véleményem szerint kell is időt szakítani arra, hogy magaddal foglalkozz – olvass, sétálj, fess, eddz vagy csinálj bármit, amit szeretsz. Csak mert megérdemled. ;) De nem csak azért, mert ennyi neked is jár. Ez egyértelmű (remélem). ;) Azért is tartom nagyon fontosnak, hogy a gyerekekkel együtt vagy a gyerkőcök “szeme láttára” is eddz, mert ezzel példát mutatsz nekik. Ha azt látják, hogy a szüleiknek fontos az egészségük, mozognak, helyesen táplálkoznak, azaz “jól” élnek, nekik is ez lesz az érték, ez lesz számukra a természetes. Aki kiskorától fogva eszi a lángost, az felnőttként is nagy valószínűséggel szeretni fogja (ezt tanusíthatom ;) ). Aki azonban egészséges ételeken, zöldségen, gyümölcsön nevelkedik és együtt sportol a szüleivel, jó eséllyel ezeket a szokásokat viszi tovább a későbbiekben (szerencsére én ezt is tanusíthatom, ezért köszönet Anya, Apa, Mama, Papa). :)

Kapin BogiNekem nincs gyerekem, ezért persze könnyen beszélek, de akkor is azt gondolom, hogy gyerekek mellett is megoldható az aktív életmód, csak némi szervezéssel jár. Próbáljátok meg kihasználni okosan az időtöket. Például amikor a gyerek a játszótéren játszik a többiekkel, te ne csak állj ott és csacsogj a többi anyukával és apukával, hanem aktivizáld magad és tornázz! Akár 15-20 perc alatt is szuper edzéseket tudsz végezni, csak akarni kell! És ez ne legyen ciki? Nézni fog a többi anyuka / apuka? Igen. És akkor mi van? Semmi. Jobban tennék, ha ők is beállnának. :D És tudod mit? Ha te elkezded, le merem fogadni, hogy lesznek csatlakozók.

Azt is megértem, ha nem akarsz edzőterembe járni, mert túl sok időt vesz el a családtól. Rendben. Akkor viszont eddz otthon! Olyan szerencsések vagyunk, hogy a fejlett technológia ma már gyakorlatilag mindent házhoz visz – így az edzőtermet is. Neten egy rakás tornavideót találtok, edzésterveket és minden egyebet, ami ahhoz kell, hogy akár a nappaliban, a gyerekekkel együtt tudj tornázni. Így velük is vagy, mozogsz is és valami eszméletlen jó dolgot is tanítasz nekik közben.

Kapin Bogi

Rengeteg jó példa van előttem, akik a fent leírtak szerint élnek, így biztos vagyok benne, hogy ha nekem is lesz családom, ugyanígy fogom tudni nevelni a gyerekeimet. Nem lesz könnyű, sőt biztosan nehezebb lesz, mint most, amikor senkihez nem kell alkalmazkodnom, de meg tudom majd csinálni. Ha eldöntöm, meg is fogom csinálni, ez ilyen egyszerű. :) Egyik kedvenc fitneszedzőmnek, Péntek Enikőnek is sikerült 2 gyönyörű gyerek mellett fittnek maradni – arról nem is beszélve, hogy milyen sikeres a munkájában. Enikőből és a hozzá hasonló szülők példájából kell erőt és inspirációt meríteni és hidd el, neked is menni fog. Én hiszek benne. :)

Kapin Bogi Péntek Enikő gyerekek


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim