Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

Vajon mi (vagy ki?) van az álarc mögött?

2015. március 21. | Életmód | hozzászólás

Kapin Bogi

Ma kaptam egy emailt, ami gondolatok tömkelegét indította be a fejemben és ezeket szeretném veletek is megosztani. Most még tele van a fejem kettős érzelmekkel és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi a többség véleménye a témáról. Mielőtt elmondanám, hogy én mit gondolok, bemásolom a levelet, ami kaptam. Megmondom őszintén, kicsit szívenütött. :)

Szia Bogi!

Mindenképpen jelezni akartam, hogy szerintem ha valaki, mint te is nyilvánosság elé lép, elengedhetetlen, hogy legalább minimálisan sminkelje magát! 
Fitt vagy, helyes és fiatal, de ha ránézek a képeidre, rögtön az ugrik be, hogy: miért nem foglalkozik magával? 

Minden héten járok egy sokak által ismert női edző edzésére és rajta is észrevettem, hogy amióta népszerűbb, sokkal jobban odafigyel a frizurájára, sminkjére. Profi lett minden tekintetben!
Bagatellnek tűnik a dolog, de az eredményt tekintve mégis sokat számít.

Jó szándékkal írtam neked, remélem így is veszed!

/Egy 34 éves (de 10 évet letagadható), három gyermekes anya, akinek van napi 5 percre sminkelésre!/

Nos, ezt a kritikát kaptam. Egyfelől szeretném megköszönni a levél írójának, hogy időt fordított arra, hogy nekem írjon. Biztosan igaza is van abban, hogy ha sminkelném magam, jobban néznék ki. Ez tény. Viszont a sminken kívül még sok-sok más mód van arra, hogy szebbé varázsoljam magam, például műttethetnék nagyobb melleket, lehetne szép, dús műhajam vagy járhatnék szoláriumba, hogy télen is barna legyen a bőröm. Én ezeket nem teszem, ahogy sminkelni is csak nagyon ritkán, különleges alkalmakkor sminkelek és nem azért, mert nincs rá 5 percem, hanem azért, mert nem akarom, ezért nem is szakítok rá időt. Ez egy döntés.

Kapin Bogi

 

Nyilván sokkal szebb lennék, ha mindig ki lennék kerálva, de én ennek nem látom értelmét. Miért kellene, hogy különböző úton-módon elérjem, hogy mások szebbnek lássanak, mint amilyen valójában vagyok? Én ilyen vagyok és nem bánom, ha ezt az emberek tudják. Attól, hogy valakit többen ismernek, még nem kell tökéletesnek lennie. Ha én leszek Magyarország legnépszerűbb fitneszedzője és milliókat fogok tornáztatni, akkor sem fogom kisminkelni magam az edzéseimre. Úgy gondolom, hogy edzésnél jobb és egészségesebb is, ha nincs rajtunk smink, mert így tud a bőrünk lélegezni és normálisan izzadni. Egyszerűen kényelmesebb és jobb érzés smink nélkül sportolni. És igen, az emberek látni fogják, hogy néha fakó a bőröm, karikás a szemem vagy éppen van rajtam egy pattanás. És? Emberek vagyunk, ez így természetes. A híres emberek (nem magamról beszélek, tudom, hogy én nem vagyok híres) sem tökéletesek és elég nagy baj szerintem, hogy olyan nagy nyomás alatt vannak és mindig tökéletesnek kell látszaniuk amiatt, mert sokan azt várják el tőlük, amit a levél írója tőlem.

Véleményem szerint mindenki döntse el, hogy hogy érzi jól saját magát és ahogy azt már sokszor hangoztattam, tanuljuk meg szeretni magunkat. Én köszönöm szépen, de smink nélkül is elégedett vagyok magammal, még akkor is, ha nem nyújtok tökéletes látványt. Azt az időt, amit sminkeléssel tölthetnék el, inkább sportolásra fordítom, a családomra, barátaimra és pihenésre, számomra ezek többet érnek. Ne értsetek félre, nem vagyok sminkellenes, néha én is használom, sőt, a műhajjal és műmellekkel sincs semmilyen problémám, de a tökéletes külső helyett én személy szerint inkább a harmóniára és egészségre törekszem, az időmet pedig ezek elérésére és fenntartására fordítom. Javaslom, hogy ti is inkább a belső szépségre és az igazán fontos dolgokra koncentráljatok. Attól senki nem lesz boldogabb, ha 34 helyett 24 évesnek néz ki. És attól sem, ha mindig kifogástalan a megjelenése. Attól viszont igen, ha jól érzi magát a bőrében, elfogadja és szereti magát és másokat is. Én inkább ezt az utat választom. Köszönöm, hogy elolvastátok a blogbejegyzésemet. :)


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim