Kapin Bogi

fitness és személyi edző, életmódtanácsadó

A győztesek sosem adják fel, akik pedig feladják, sosem győzhetnek.

2015. március 26. | Érdekes történetek, Motiváció | hozzászólás

Nagyon könnyű feladni. Annyira, de annyira könnyű… Bármit is csinálsz, biztosan el fog jönni az a pont, amikor nehéz lesz, amikor rossz lesz, amikor kényelmetlen lesz, amikor már fájni fog vagy egyszerűen már nem lesz annyi kedved hozzá. Zongorázol, úszol, festesz, programozol vagy edzel, mindegy, valamikor biztosan szembesülnöd kell majd a saját gyengeségeiddel. Sajnos mindenki megtapasztalja, hogy az életben semmit nem adnak könnyen. Mindenért, a legapróbb dologért is meg kell dolgozni. Ha valami túl könnyű, ott valami turpisság van.

Kapin BogiÉn legutóbb Ausztriában éltem át ezt az igen rossz érzést, hogy nem is vagyok annyira kemény és kitartó, mint gondoltam. Elmentünk snowboardozni 5 napra a barátaimmal és már az első napon rádöbbentem, hogy itt komolyan feszegetni fogom a határaimat, ha tetszik, ha nem, mert egyszerűen a snowboard egy számomra borzasztóan nehéz sportnak bizonyult. Az első snowboard órám után (azaz 60 perc után) már remegett a lábam és alig bírtam felállni, persze semmi sikerélményem nem volt, hiszen még semmit nem tudtam megcsinálni. Így kezdődött a dolog. :) Aztán persze ha már odamentünk, akkor megerőltettük magunkat és egész nap gyakorolgattunk, pedig tényleg minden porcikánk tiltakozott ellene.

Kapin Bogi

A 2. nap már valamivel könnyebben ment, volt is némi sikerélményünk és a snowboard oktatónk tiltásának ellenére még a hegy tetejére is felmentünk sífelvonóval, majd a piros pályán (ami egy középhaladó pálya), vért izzadva le is tudtunk jönni. Ez persze egy óriási élmény volt, elég szépen el is szállt tőle az egónk. :D Már kezdtük elhinni magunkról, hogy tudunk boardozni, pedig még igen messze voltunk (vagyunk) ettől az állapottól. A 3. nap azonban kritikus volt. Olyan dolgokat tanultunk, ami elsőre nekem nagyon nem ment, folyamatosan elestem és nem is kicsiket tanyáltam. Öröm lehetett nézni az oktatónknak. :)

Kapin Bogi

Miután már 100x eltaknyoltam, bevertem a fejemet, elveszítettem a síszemüvegemet, az oktatóm leoltott, mert már nem bírta idegileg és még a tányéros felvonóból is kiestem (iszonyú égő volt), totál kész voltam, leültem a pálya szélére és közöltem, hogy ennyi volt, nekem ez mégsem tetszik, engem hagyjanak békén, elegem van, nem csinálom tovább és elkezdtem pityeregni. Eléggé világvége hangulatom lett és kb. fél óráig szipogtam, mert csalódtam magamban. Nem hittem el, hogy én, aki mindig edzek és fitt vagyok és minden nem tudok megtanulni szlalomozni a snowboarddal. Ádi (a birkatürelmű barátom) többször oda is jött hozzám, hogy lelket öntsön belém, persze ebben a hangulatomban még az sem kellett és végül egyedül maradtam a csalódottság-érzésemmel.

Kapin Bogi

Majd eszembe jutott a blogom, a Facebook oldalam, a hozzám edzeni járók és minden érték, minden mottó, minden motivációs duma, amit én szoktam hangoztatni azoknak, akik fel akarják adni. Eszembe jutott, hogy pont így érezhetik magukat azok, akik mindent megpróbálnak, de nem tudnak lefogyni vagy nem tudnak megcsinálni egy gyakorlatot az órámon és rájöttem, hogy nekik mindig azt mondom, hogy ne adják fel, mert ha feladják, veszítenek, de ha kitartóan próbálkoznak tovább és gyakorolnak, akkor garantáltan győztesek lesznek. Na ezen a gondolaton felspanoltam magam, elkezdtem mondogatni magamban az egyik kedvenc idézetemet (“quitters never win, winners never quit”, azaz azok, akik feladják, sosem nyernek, a nyertesek pedig sosem adják fel) és aztán úgy döntöttem, hogy felállok. Ha már másokat is erre buzdítok, akkor ez a minimum, amit magammal szemben is el kell várnom.

Gondolom nem meglepő, hogy a sztori vége az lett, hogy megembereltem magam, folytattam a tanulást, gyakoroltam egész nap és másnap is és a végére persze sikerült megtanulnom szlalomozni a snowboarddal. Egyszerűen csak az kellett hozzá, hogy elhiggyem, hogy sikerülni fog és persze rengeteg munkát kellett beleraknom. Nagyon nehéz volt, tényleg fájt mindenem és néha alig bírtam tovább csúszni, de elhatároztam, hogy megcsinálom és így is lett.

Kapin Bogi

Minden fejben dől el (tudom, elcsépelt, de nem véletlenül az) és én hiszem, ha valaki eldönt valamit, akkor az úgy is lesz. Feltéve, hogy a megfelelő lépéseket megteszi és nem rest keményen dolgozni a céljaiért. Nekem újabban a snowboard az egyik kedvenc sportom és alig várom, hogy újra csúszhassak. :)

 


Notice: wpdb::prepare helytelenül került meghívásra. The query does not contain the correct number of placeholders (11) for the number of arguments passed (12). További információk a WordPress hibakeresés oldalon. (Ez az üzenet a 4.8.3 verzióban került hozzáadásra.) in /home/gotitkonzi/web/kapinbogi/wp-includes/functions.php on line 3361

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólások
REVOLUTION
Kapin Bogi - R-EVOLUTION edzés

Funkcionális köredzés minden korosztálynak. Nőknek és férfiaknak is!

Helyszín: Városmajor Park, Széll Kálmán tértől két percre

Időpont: Minden szombaton 11:00-12:00

további részletek itt »
MAGAMRÓL
Kapin Bogi

Kapin Bogi vagyok, leendő edződ! Hiszek benne, hogy bármilyen álom megvalósítható, csak megfelelő hozzáállás és jó szokások kellenek hozzá!

» tudj meg többet

facebook

hirdetés

támogatóim